equipment-for-swimmingEn av de enklaste sporterna som finns när det gäller material är simning. Man behöver i princip bara en baddräkt eller badbyxor för att simma. För den som simmar ofta eller vill ta simningen till en högre nivå finns ett antal olika tillbehör att förbättra simningen med.

Glasögon

Simglasögon är något som kan förhöja simupplevelsen på flera sätt. För den som bara simmar på skoj kan det vara roligt att kunna se helt klart under vattnet. När man t.ex. crawlar stänker vattnet i ögonen och simglasögonen skyddar mot dessa stänk. Klorvatten kan ibland irritera ögonen. Användning av simglasögon minskar denna ögonirritation. Själva glasögonen är oftast utformade som två små genomskinliga koppar av glas, som ett litet minicyklopglas för respektive öga. Dessa är fästa på ett gummiband som spänns runt huvudet.

Simmössa

För att slippa hår i ansiktet när man simmar, av hygieniska skäl samt för att slippa visa upp en blöt rufsig frisyr kan man använda en simmössa. Simmössor/badmössor är ofta gjorda av gummi och sitter tätt runt huvudet. Mössan kan vara lite svår att dra på men när den väl sitter på huvudet håller den formen och håret på plats även under tuffa träningspass. Använder man simglasögon underlättas detta av en simmössa eftersom gummibandet till glasögonen då inte fastnar i håret.

Näsklämma

En näsklämma kan vara till hjälp för den som lätt får vatten i näsan. Vid t.ex. vändningar är det lätt att man får en kallsup genom näsan så att man får ont i huvudet men en näsklämma hjälper till att hålla ihop näsborrarna så att denna otrevliga upplevelse kan undvikas.

Paddlar

För den som satsar seriöst på simträning eller önskar bli starkare kan paddlar vara bra. Paddlarna är precis som det låter, stora plattor som spänns fast på händerna. Genom att använda paddlar får man bättre motstånd i vattnet och kan därmed träna musklerna genom att dra hårdare tag genom vattnet. Paddlarna hjälper också till med teknikträning eftersom man får en bättre och starkare känsla för vattnet.