För den som vill ha en introduktion i simning och simhopp kan detta vara en utmärkt resurs. Här hittar du information om simning, simhopp och olika tävlingar och grenar. När det gäller simning presenteras historia om simningen i de olympiska tävlingarna, från de kalla, långa, utomhussimningarna i Aten till de nu uppvärmda inomhusbassängerna med specialanpassade dräkter, många hundratals deltagare och miljoner, om inte miljarder, tittare världen över.

Simning är en mycket populär sport men trots det har svenskarna lyckats mycket bra i denna sport, inte minst de senaste årtiondena. Information om svenska simtävlingar och om svenska resultat presenteras på en av sidorna.

Bland bassängsporterna har du också konstsim, eller synkroniserad simning som det också kallas. Detta förklaras lite närmare i en av artiklarna på sidan. Kanske var konstsimmet allra populärast på 50-talet då stora Hollywoodproduktioner producerade filmer med stora stjärnor som Esther Williams och hundratals konstsimmare, där merparten var kvinnor i baddräkt vilket kan ha bidragit till filmernas popularitet. Men faktum är att konstsimmet började som en idrott endast för män. Läs mer om detta i artikeln om konstsim.

Självklart har du också möjlighet att läsa om de olika grenarna inom simning: bröstsim, fjärilsim, ryggsim och frisim. En av sidorna dedikeras också till en av simportens absolut största – den amerikanska simmaren Michael Phelps.

Förhoppningsvis hittar du något intressant på denna sida och får en inblick i simningens värld. Kanske får du också inspiration till att lära dig någon av de simstilar som du alltid velat lära dig. Det är aldrig försent att lära sig crawla, till exempel, och videor på Youtube kan hjälpa dig flera steg på vägen.